Skärmvägg på kontoret

Varför du behöver skärmväggar till ditt öppna kontorslandskap

Öppna kontorslandskap blir allt populärare. Det är en kostnadseffektiv lösning för arbetsgivaren och det är ett uppskattat sätt att jobba för arbetstagaren.

Undersökningar visar att kreativiteten och arbetsglädjen ökar när kollegor får sitta nära varandra och ha mycket kontakt under dagen. Men självklart finns det gränser för hur mycket distraktion och intryck en kontorsanställd orkar med under en dag. Det är därför skärmväggar är användbara.

Beskrivning av skärmväggar

Skärmväggar är små eller medelstora mer eller mindre mobila väggar som man kan sätta upp i ett kontor för att skärma av olika ytor mot varandra. Det är perfekt om man är många som delar på samma yta och man inte vill störa varandra för mycket. Till exempel om man sitter mitt emot varandra med två skrivbord så kan det vara lämpligt med en skärmvägg mitt emellan för att minska distraktionen.

Skärmväggar finns i massor av olika varianter, färger, storlekar och former. Det finns rundade skärmväggar och det finns helt raka. De kan också vara tillverkade av olika material som är mer eller mindre ljudabsorberande.

Det finns skärmväggar med hål eller glas i som skapar visst ljusinsläpp. Det finns skärmväggar som man monterar direkt på ett skrivbord men det finns också skärmväggar som man ställer direkt på golvet. Skärmväggar kan olika mönster och det finns nästan alltid någon variant som passar in på just ditt kontor. Ofta är skärmväggarna enkla att koppla samman. De kan vara gjorda av ulltyg, polyester eller annan textil. Ofta har de också akustikplattor. De kan vara textilklädda fiberplattor och ibland är de även hopfällbara. Lite mer exklusiva och moderna skärmväggar kan man få betala lite mer för.
Det finns även skärmväggar med blixtlås.

Skärmvägg kontor

De flesta skärmväggar kan levereras i flera olika längder beroende på hur behoven ser ut. Skärmväggar kan också vara tillverkade i tåligt laminat. Skärmväggar fungerar som insynsskydd men många går även att använda som rumsavdelare. Vissa skärmväggar har avtagbart tyg för enkel rengöring. Skärmväggar kan också vara tillverkade i björk eller bokfaner och det finns även skärmväggar som levereras komplett med tillhörande växter. För att koppla samman skärmväggar kan man i vissa fall behöva särskilda kopplingsbeslag. Skärmväggar kan ha kromade fötter och rutmönster eller linjemönster som ger ett visst ljusinsläpp.

Comments are closed.