Utställningsskärmar för skolan

Utställningsskärmar används också mycket av offentliga sektorn. På bibliotek har de ofta mindre lokala utställningar med fotografier, dikter och målningar. Utställningsskärmar kan man också se på sjukhus där de ibland anordnar temporära utställningar samt i andra offentliga lokaler. Där är väggytorna ofta upptagna av permanent konst och använder man sig av utställningsskärmar behöver varken nål eller spik sättas i väggarna. Att utställningsskärmar är lättanvända och praktiska då man vill byta utställning är en bra anledning till att använda utställningsskärmar också på skolor.

Söker du utställningsskärmar till skolan finns det några ting att tänka på innan du gör en beställning. Vad som ska hängas på dem är bra att veta, ifall det är tyngre, kanske tredimensionella saker som ska hängas måste skärmen klara av lite ojämn  vikt och ändå stå stabilt. För tyngre upphängningar kan det också vara en fördel om man kan hänga med spik. Om pappersark ska hängas upp räcker det att fästa materialet med nål och kardborretejp. Ännu en aspekt att tänka över är vart dessa utställningsskärmar ska stå. Är det en separat utställning i ett eget rum vilken man enbart besöker för att se upphängningen på utställningsskärmarna eller ska de placeras centralt där många elever och lärare rör sig? Då måste de utställningsskärmar du väljer vara stabila för att tåla enstaka knuffar och stötar som kan uppstå på ett golv fyllt av elever.

Ska skärmarna iväg till någon mässa, tänk på att de ska vara lät hanterliga, både för elever och lärares skull. Ska eleverna själva transportera dem, är det kanske ett litet format som du söker. Kommer skärmarna ständigt vara på skolan, kan det vara viktigt att de är lätta att stuva undan, samtidigt som du kanske vill finna utställningsskärmar med såpass bra kvalitet att de håller några terminer.

Med tanke på livslängden för utställningsskärmar får man fundera över om nålhål i en pappskärm går ann eller om man vill använda nål och kardborre tejp på en filtad yta vilket lämnar ytan intakt.

Fördelar med pappskärmar är att de utgör en neutral bakgrund till vad som än ska hängas upp på dem. Pappskärmar går också att förändra med lite färg eller annat för att sedan ändras tillbaka till original skick med billig vit färg. De har stor yta eftersom de är dubbelsidiga och priset är fördelaktigt för en liten budget.

Utställningsskärmar är bra att ha på skolor för att exponera elevernas kunskap.

Comments are closed.