Utställningsskärmar och dess användningsområden

Utställningsskärmar används vid olika tillfällen då trycksaker eller konst ska förevisas på ett klart och tydligt sätt. Konferens, mässa och fotoutställning är några av de sammanhang när utställningsskärmar används.

På konferensen kan det behövas en utställningsskärm under att möte och många större konferenser, hyser yta till enstaka montrar där det finns gott om plats för just utställningsskärmar. På en företags mässa måste utställare såklart hänga sina saker på anvisad yta och att där finns väggar att spika, nåla och tejpa på är sällsynt. Därför finns en mängd flyttbara väggar av olika modell att köpa, i många fall nedmonterbara eller ihopvikbara.

Också i museer, butiker och på marknader kan man få användning för en utställningsskärm. I en museum butik säljs ofta både vykort och magneter. En magnetisk utställningsskärm passar bra till att fästa upp exempel på bägge två.

I en mindre butik kan en utställningsskärm med filt användas för att nåla upp lätta artiklar. Till en marknad vill försäljaren maximera sin försäljningsyta och då passar det med en dubbelsidig utställningsskärm att fästa varor på.

En vanlig anslagstavla kan också agera utställningsskärm för ett mer avslappnat intryck likaså en svart tavla eller en whiteboard.

På en fotoutställning används ofta mörka skärmar till svart/vit fotografi för att lyfta fram bilden.

Även om det på en mässa eller annan utställnings plats, finns väggar att använda till utställningsmaterial kan en eller flera utställningsskärmar vara mer effektiva. Med egna utställningsskärmar kan du möblera om ditt material och bestämma hur du vill fästa det långt i förväg, för att sedan anlända till utställningen väl förberedd. På vissa modeller med filtad yta eller på de där du fäster fast materialet med magneter, blir det inga permanenta märken om du bestämmer dig för att byta plats på affischer och diagram flera gånger.

Ska du ställa ut samma material på fler ställen kan du låta det sitta kvar på dina mobila utställningsskärmar för att vinna tid.

Utställningsskärmar kan vara en permanent del av ett kontorslandskap eller annan lokal. Där kan de användas som stora anslagstavlor där man byter information då nya händelser behöver förmedlas. Utställningsskärmar är en bra plats för att exponera ett företags produkter eller annan information till gäster och andra intressenter.

Utställningsskärmar kan bli den plats där företaget exponerar allt man vill att en viss publik ska ta del av, även blädderex. som broschyrer, häften och tidningar kan nålas upp på utställningsskärmar.

Comments are closed.