Utställningsskärmar till konst-utställningen

En utställningsskärm fungerar lika bra på konstutställningen som till annan verksamhet. Beroende på om det du ska hänga upp är inrammat eller utan ram går det att välja en kraftigare utställningsskärm eller en nättare. Annat att tänka på när du väljer en utställningsskärm till konst är hur mycket du vill hänga per skärm.

Ett intryck är så lätt att förändra, väljer du den stilrena linjen eller vill du att besökaren ska få ett mer livligt intryck så kan du förändra det genom små detaljer. Valet av utställningsskärm, upphängning av utställningsmaterialet och såklart ditt utställningsmaterial bildar tillsammans en möjlighet att göra någonting minnesvärt och säljande.

Andra parametrar att tänka igenom är vad du vill att besökaren ska se först, kanske krävs det mindre eller mer utställningsmaterial. I vissa fall kan mindre utställningsmaterial tjäna på en stor yta, alltså en rejäl utställningsskärm och för att göra mycket material attraktivt  likaså. Det material som sätts upp på utställningsskärmen hamnar i fokus.

Behöver du en utställningsskärm fort kan du beställa en på nätet. Välsorterade nät butiker med kontorsmaterial erbjuder ofta en variation av olika slags skärmar och om du söker igenom deras sidor finner du troligen vad du söker. Bland utställningsskärmar finns allt från små magnetskärmar till stora golvskärmar och skärmar på ställning. Du hänger upp ditt material med magneter, nål eller kardborretejp.

Priset på en utställningsskärm varierar efter modell. De som är tillverkade utav wellpapp kostar några hundralappar medan en mindre magnetskärm kostar strax under. Vill du ha en utställningsskärm med tillhörande metallram går det på över tusenlappen.

Oavsett vilken sorts utställningsskärm du väljer är det viktiga att den passar ditt utställningsmaterial.

När du ska resa runt för att exponera ditt utställningsmaterial är utställningsskärmen praktisk. Det finns modeller du kan ta med som handbagage på flyget och reser du med bil går många skärmar med stor upphängningsyta att montera ned så att de ryms även i ett mindre bagageutrymme

Om du tillexempel ska hänga inramade tavlor på dina utställningsskärmar måste de vara mycket stabila. Ska fotografier utan ram hängas upp med nålar kan en enkel skärm i vit papp vara bra. Fördelen med magnetskärm som utställningsskärm är att det bara krävs magneter när du placerar ut materialet, det blir inga hål någonstans eftersom magnetramens baksida är självhäftande vid de flesta ytor. Du behöver inte heller ordna någon upphängningsanordning på baksidan av det material som ska hängas.

Comments are closed.