Användningsområden för en Vikvägg

Allmänt om vikväggar

Stora ytor är bra och praktiskt och väldigt användbart i många fall. Till exempel då många människor ska träffas och umgås eller jobba tillsammans. Men ibland är det praktiskt att kunna välja om ytan som ett rum utgör ska nyttjas i sin fulla storlek eller om man hellre vill dela in rummet i fler mindre ytor. Det kan till exempel vara praktiskt när en större grupp människor ska dela in sig i mindre grupper för att jobba i mindre grupper. Då vill man ofta kunna prata ostört i de mindre grupperna. Detta är vanligt på kontorsjobb eller i skolan. Och då kommer vikväggen väl till pass.

Beskrivning av vikväggar

Vikväggar finns i en mängd olika varianter, storlekar, former och färger. De är uppbyggda så att de består av mindre delar som är sammansatta med gångjärn som gör att de mindre delarna kan antingen vikas in mot varandra eller vikas ut. På det sättet får man en vägg som kan vikas ihop helt. Man kan på det sättet dela av ett rum och sedan välja att öppna upp rummet igen om man skulle vilja.

Vikväggar finns i väldigt enkla, billigare varianter som går på hjul eller står på ben. Men det finns också dyrare mer rejäla varianter som man fäster i tak och golv. De enklare varianterna som står på ben eller hjul kan man flytta från rum till rum medan de som man fäster i tak och golv är mer permanenta.

Vikväggar

Vikväggar kan vara tillverkade av trä, plast, glas eller något annat material. Vikväggar lämpar sig i alla miljöer, från hemmet, till jobbet till stora konferensanläggningar eller andra offentliga miljöer. De större varianterna är ofta lufttrycks-tätade blockväggar. Vikväggar kan vara mer eller mindre ljudisolerande. Vikväggar går även att använda utomhus till exempel för att rama in en mysig höra av trädgården. Vikväggar finns i olika färger och med olika mönster.

Men den kanske vanligaste och stilrenaste är den enkla vita vikväggen som man ofta ser i offentliga miljöer. Svart är också en färg på vikvägg som brukar passa i de flesta sammanhang. Det finns även vikväggar med glasrutor i som ger ett ljusinsläpp och genomskinlighet som passar bra i vissa sammanhang. Många företag som tillverkar vikväggar har flera olika modeller och kan anpassa vikväggen efter behov.

Comments are closed.